Hülye Hírek

Szegény tatabányaiak, nem tarthatnak elefántot ):


A cikk 2009-es.

"Állattartási rendeletet alkotott a tatabányai közgyűlés a csütörtöki ülésén. A jogszabály előterjesztője Takács János képviselő volt. Dicséretes döntés, hiszen részletesen szabályozza, a város mely területein, milyen körülmények között,hány kedvtelésből tartott vagy haszonállat (lásd kutya, macska, papagáj...), tartható.

Azonban a rendelet egyik melléklete tartalmazza a veszélyes állatok felsorolását is, amelyeket nem tarthatunk a megyeszékhelyen. Ennél a pontnál pedig szinte kabarévá vált a közgyűlés. Ugyanis négy oldalon keresztül latin névvel felsorolják a tiltott állatokat. Mintha egy állathatározóból másoltak volna ki néhány fejezetet.

Ezek után, bármennyire is szeretnénk, mi, tatabányaik nem tarthatunk otthon elefántot. Bizony. Sem ázsiait (Elephas maximus) sem afrikait (Loxodonta africana). Továbbmegyek, többek között nílusi viziló (Hippopotamus amphibius), komódói varánusz (Varanus komodoensis) sem lehet a kis házikedvenc.

De a férfiak is bajban lesznek, ha hárpia a feleségük (aki nem dolgozik, és az úr pénzéből él), ugyanis a hárpia is tiltott lett. Sőt, mivel egyetlen emberféle sem tartható Tatabányán, senki nem tarthaja el élete párját. Na jó, a vágómadárfélék közé tartozó Harpia harpyia fajra és a gorillára, orángutánra, csimpánza és törpecsimpánzra gondoltak...

De nem kell elkeseredni. Vannak még előttünk lehetőségek. Ugyanis, bár tengerikígyó-félék mindegyike tiltott, a delfin vagy a cápa nem. Úgyhogy aki egzotikusra vágyik, már mehet is egy palackorrúért vagy egy nagy fehércápáért. Arról azonban már megint nem szól a fáma, újdonsült tengeri háziállatainkkal bemehetünk-e a nemsokára nyíló strand- és élményfürdőbe. Szóval még vannak hiányosságok, amelyeket érdemes továbbgondolni...."

via: kemma


hateznemigaz szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyehirek.blog.hu/api/trackback/id/tr312212293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása